Kontakt
Blog
  Manillusion logo
Søk:
Avansert søk
Brukernavn Passord
Registrer Glemt passordet  
Manillusion - Vedlikehold av klær
Vedlikehold av klær

Naturlige fibre:

Tar opp og transporterer fuktighet og er derfor behagelige i bruk.

Bomull

Laget av bomullsplanten, er slitesterk og kan vaskes på høye temperaturer så lenge bomullen ikke er behandlet med farger eller overflatebehandlinger. Krøller og krymper en del, men er ofte antikrøll- og antikrympebehandlet. Behagelig å gå med, men holder ikke godt på varmen når den blir fuktig.

Ull

Laget av enten sau, alpakka, angorakaniner mm. Varmer godt også når den er fuktig. Den er føyelig, men ikke spesielt slitesterk og må vaskes på lave temperaturer. Kan være vanskelig å få ren.

Silke

Laget av silketråden som silkelarvene spinner kokonger av. Det er ganske slitesterkt i ubehandlet form. Tåler ikke svette og lys så godt og må vaskes ved lave temperaturer og med spesialsåpe.

Lin

Laget av linplanten. Mer slitesterkt og glattere enn bomull. Blir ikke skitten så lett, men krøller fort og må ofte strykes etter vask. Holder dårlig på varmen. Kan utvide seg en del ved bruk.

Hamp

Minner veldig om lin, men er ikke like slitesterkt og tåler ikke de samme vasketemperaturene. Canvas er laget av hamp.

Ramie

Laget av ramieplanten, også kalt kinagress. Minner om lin, men er mye dyrere. Tåler høye vasketemperaturer og de fleste såper. Ramie blandes gjerne med bomull.

Bambus

Bambus har de samme egenskapene som bomull, men er mye mykere. Bambus kjennes ut som en blanding av bomull og silke.

Viscose, rayon og modal

Alle tre stoffene er laget av celllulose fra tre. Forskjellen ligger i blankhet og slitesterkhet. Alle tre ligner på bomull, men tåler ikke like høye vasketemperaturer. Ved ulike behandlingsmetoder kan også stoffene etterligne lin, silke og ull. Stoffene puster bra og er derfor behagelige i varme og fuktige klima.

Syntetiske fibre:

Er generelt vannavvisende og tørker fort. De tar ikke opp svette og gjør derfor at du kan føle deg klam. De varmer ikke i særlig grad.

Polyester

Laget av polymer som er en type plast. Det er slitesterkt og krøller ikke. Kan også behandles så den ligner lin, ull og silke. Blir lett statisk, men brukes ofte sammen med naturlige stoffer for å gjøre dem mer slitesterke. Tåler å bli vasket på 60 grader.

Nylon/polyamid

Laget av polymer som er en type plast. Svært sterkt, vannavvisende og elastisk. Tar ikke opp fuktighet, krøller lite og bakterier setter seg ikke fast. Nylon tåler ikke å bli utsatt for sterkt lys over lengre perioder. Kan vaskes på 60 grader.

Elastan

Laget av polyuretan, som blir brukt til en rekke overflatebehandlinger og belegg på tekstiler. Kalles også spandex eller lycra. Svært elastisk og påvirkes ikke av fett, oljer, svette, kosmetikk, sollys mm. Elastan brukes gjerne i badetøy.

Alt om korsetter

Løsne alltid på snørene før du tar korsettet på eller av. Det er mye enklere å løsne hempene foran i stålpanelet da. Det kan være en god idè å begynne med hempen i midten, og så ta de andre etterpå. Den i midten er alltid hardest, fordi dette er det punktet i korsettet med størst belastning. Funker det dårlig, så prøv å starte enten øverst eller nederst. Finn din måte. Det som er viktig er at korsettsnørene er skikkelig løsnet før du starter, så slipper du å "sloss" med korsettet ditt.

Stålpanelet foran er det sterkeste på korsettet, men om du bøyer det veldig så kan det svikte i metallet. Nå er du advart, så ikke bøye og ikke bende!

Snør korsettet ved å trekke i snørene i midjen. Ikke trekk fremover, men til siden bakover. Så trekker du i kryssene mot midjen fra toppen og bunnen. Bruk tiden du trenger. Man stresser ikke med korsettsnøring!

Knyt en enkel sløyfe. Ingen fancy knuter bedyrer korsettmakerene.

La kroppen din venne seg til følelsen av korsettet. Kjenner du deg svimmel eller uvel så er det tegn på at du bør løsne på det.

Behandle korsettet ditt som en vintage ballkjole eller som et skinnplagg. Hvis du behandler det pent, så skal det ikke være nødvendig å vaske korsettet. Luft det over natten med innsiden ut. Legg det på et håndkle, slik at det trekker til seg eventuell fukt. Tørk forsiktig av stålet.  
Kategorier
Nyheter
Kjoler
Skjørt
Topper/Bluser
Cardigans/Boleroer
Bukser
Jakker/Kåper
Sko
Undertøy/Strømper
Badetøy
Tilbehør
Smykker
Handlekurv
Kurven er tom


Hjelp
Personvernregler
Salgsbetingelser
Om Manillusion
Vedlikehold av klær
Størrelser og mål


Copyright © 2005-2019 Manillusion