Våre merker

WAX POETIC

Wax Poetic er kjærlighetsbarnet til Johanna og Bryn Stull. Siden 2014 har disse to viet mye tid til firmaet sitt, og de utfyller hverandre perfekt. Johanna har jobbet med mote i mange år, og i Wax Poetic er hun den som designer, tegner, overvåker produksjonsprosessen og drifter nettside og sosiale medier. Bryn er tidligere marinesoldat (altså er Wax Poetic  50 % "veteran-owned") som holder oversikt over logistikken i firmaet. Han researcher fabrikker,  planlegger turer til messer og sørger for at forretningene går på skinner. Siden 2014 har disse to levert nydelige klær inspirert av vintagemote. Vi opplever plaggene deres som utrolig komfortable og deilige! Wax Poetic produseres i USA.

 

HOUSE OF FOXY

House of Foxy eies av Clare Quartermaine, som har vært vintageentusiast siden hun kjøpte sitt første vintageantrekk som 14-åring. Som så mange av oss elsker hun vintage, men opplever at det finnes en rekke fordeler med ikke-vintage også. Moderne materialer og større utvalg i størrelser, for eksempel. Clare slo seg sammen med likesinnede designere, og vips! House of Foxy var født. Klærne fra dette merket er inspirert av ekte vintage, fra perioden 1925 til 1964. Mesteparten produseres i England, og House of Foxy gjør sitt ytterste for å lage tøy av topp kvalitet som produseres lokalt og etisk.

 

MISS CANDYFLOSS

Miss Candyfloss ble etablert i 2009 i Sverige av søstrene Adele og Noemi, og er et retromerke som er inspirert av 1940 og 1950-taller, med et hint av nåtiden. Målet deres er å vekke til live gamle dagers estetikk til en mer pyntet versjon for moderne hverdagsbruk. Alle klærne er produsert i Europa under "fair trade" forhold. Miss Candyfloss har raskt blitt et favorittmerke blant våre kunder.

 

STOP STARING

Har du prøvd en kjole fra Stop Staring før? Om du har det, så vil du nikke gjenkjennende når vi sier dette: Ingenting sitter på kroppen som en Stop Staring. Kvinnen bak merket heter Alicia Estrada. Hun vokste opp i en stor Meksikansk-Amerikansk familie, og det første plagget hun sydde var et skjørt laget av et dusjforheng moren hennes hadde kastet. Det var starten på en lidenskap som skulle vokse seg fra hobby til levebrød. Stop Staring ønsker å gi deg den gode følelsen av selvsikkerhet og styrke, gjennom å omfavne og feire den kvinnelige formen. Spør du oss er dette merkets aller største styrke: Det jobber MED den kvinnelige formen, ikke MOT. Dette er tøy som passer både for deg som trenger en klassisk kjole til kontoret eller festen, og for deg som vil leve ut dine villeste pin-up -drømmer. Uansett hvor du har tenkt deg, og uansett hva slags kropp du bor i, dette er superflatterende, feminint tøy av høy kvalitet. Stop Staring produseres i USA.

 

UNIQUE VINTAGE

Unique Vintage fødtes som en følge av Katie Echeverry's lidenskap for vintage. I 2000 brukte hun all sin fritid på å tråle loppemarkeder og bruktbutikker, for å finne skatter hun kunne selge i den lille nettbutikken hun drev på hobbybasis. Etter hvert la hun til reproduksjoner av vintage, og siden skapte hun også sitt helt eget merke, som er det vi kjenner som Unique Vintage. I 2008 åpnet også en fysisk butikk, i California. Unique vintage er ikke lenger et hobbyprosjekt! Nå blomstrer merket, og de leverer nydelige pin-upkjoler, deilige 50-tallskjoler, flatterende vintageinspirert badetøy og elegante separater. Unique Vintage har også vært å se i serier som Glee, Pretty Little Liars, American Horror Story, Vampire Diaries og True Blood. Det skjønner vi godt, for dette er klær som virkelig er vakre, flatterende og stilige!

 

TATYANA

Tatyana er oppkalt etter kvinnen som opprinnelig skapte merket, Tatyana Khomyakova. I dag har de nye eiere, som driver merket videre med masser av lidenskap, kunnskap og glede. Dette er et merke som har fulgt oss lenge, og som trofast leverer vakre 40-tallskjoler og 50-tallskjoler av høy kvalitet, og dessuten mange av våre favoritt-swingskjørt, bluser og selskapsvesker. De er velkjente innen rockabilly, burlesque og vintage-miljøer rundt om i verden, og har laget kolleksjoner i samarbeid med storheter som Dita Von Teese og Tempest Storm. De har også laget kjoler basert på de klassiske pin-up-illustrasjonene til Gil Elvgren. Dette er altså plagg som oser pin-up og nostalgisk eleganse. De har sitt hovedkvarter i Las Vegas USA.

 

GRACE & GLAM

Grace & Glam er det nye merket til uber retro designer Tatyana Khomyakova, og fyller vårt behov for elegante og forførende kjoler og separater som vi har lengtet etter.


Tatyana har en lang karriere bak seg, både som modell, moteskaper og butikkutvikler, og har designutdannelse fra Paris og London.

Jeg elsker kvinnekroppen, sier Tatyana. Alle mine klær skapes for å fremheve femininiteten som gir kvinner ekstra selvsikkerket og stolthet i å være kvinne.

 

RETROSPEC’D

Kjolene fra Retrospec'd er et resultat av hardt arbeid og masse kjærlighet, og bak merket står søstrene Teena og Sharon. De har begge samlet på vintagekjoler i en årrekke, og de har brukt all sin erfaring og kunnskap for å skape kjoler som er tro mot vintagelooken - og samtidig passer mennesker i alle aldre og alle størrelser. Det er en filosofi vi kan stille oss bak! Alle kjolene produseres i Australia, og det ligger omtanke bak hver eneste detalj. Mønster og print og snitt og detaljer er et resultat av prosesser som gjerne tar uker og måneder, fordi det må være helt riktig. Og det merkes! Vi setter stor pris på arbeidet og kjærligheten som legges ned i disse plaggene, og vi er hellig overbevist om at det både merkes og synes når du går med dem. Er ikke det flott?

 

EMMY

"Feminine klær med god passform i høy kvalitet - som i gamle dager." Emmy, startet i 2010, er en svensk designer som lager klær for kvinner i alle aldre og størrelser. Stilen er inspirert av de klassiske uttrykkene fra 1930 til 1960, men gjort for den moderne kvinnen av i dag. For eksempel, så er de fleste klærne laget i stretchy materiale med lommer og enkle å kle på seg. Emmy tenker også alltid på at du skal kunne kombinere dine Emmy-plagg, uavhengig av sesonger, så her er det bare å samle. Kolleksjonene lages i et lite antall og selges til et lite utvalg butikker rundt om i verden. Vi er stolte av å være en av disse.

 

MISS NOUVELLE

Kvinnen bak Miss Nouvelle heter Holly, og ikke bare eier hun firmaet, hun er designeren også. Hun er lidenskapelig opptatt av vintageklær, og har spesielt lagt sin elsk på de glade og kitchy novelty-printene som blant annet dukker opp i 50-tallsmoten. Når du kjøper et plagg med et fargerikt print fra Miss Nouvelle, er det Holly som er hjernen og kunstneren bak. Med andre ord er disse printene eksklusive for merket. Miss Nouvelle leverer også elegante og anvendelige ensfargede separater som passer til sprelske print (eller til deg som liker en roligere look). Alt i den lekreste retrostil! 
Før Holly startet Miss Nouvelle, jobbet hun i motebransjen. Her skaffet hun seg masser av erfaring med materialer, passform og produksjon. Det synes og merkes på klærne hun lager. Dette er glade plagg av god kvalitet. Tøyet designes, printes, klippes og sys i USA.

 

COLLECTIF

Collectif så dagens lys i 2000, og har sine røtter i pin-up og alternativ mote. De kombinerer klassisk vintagestil med dagens trender, rock & roll, masse farger, kitch, kreativitet og originalitet. Resultatet er klær du blir glad av å se på, og glad av å gå med. Collectif har vokst voldsomt, og vokser fremdeles. I dag står de som en av de virkelig store innen retromote, og de har tre butikker i London og en i Brighton. Er du i området, så anbefaler vi å ta turen innom! Collectif designer tøyet sitt i London, og produksjonen foregår i England, Romania, Armenia og Øst-Asia. Collectif er opptatt av at alle ansatte skal ha gode arbeidsforhold, og gjør sitt ytterste for å ivareta rettighetene til dem som produserer klærne du kjøper.

 

ROCK N ROMANCE

Rock 'n' Romance er et lite, britisk familiedrevet firma. Bak merket står Charlene og Mike, som begge elsker alt som har med 40-50-tallet å gjøre. Uansett om du ønsker å gå for Hollywoodstjerne fra 1943, hot rod-babe fra 1955, frekk pin-up, leken rockabilly, eller velkledd husmor, så finner du noe som passer her. Perfekt for deg som går for en helt autentisk retro-stil, men også for deg som bare ønsker deg en skikkelig fin kjole som sitter pent på kroppen. Klærne lages for hånd og det produseres ikke mye av hvert plagg.

 

SEAMSTRESS OF BLOOMSBURY

La oss ta deg med bakover i tid et øyeblikk, nærmere bestemt til London, i 1939. Lillian Wells er 14 år, og går i lære hos en skredder i Bloomsbury. Det viser seg snart at hun er et stort talent, og hun ser for seg en fremtid der hun lager praktfulle kjoler til aristokratiet som holder hus rundt Bloomsbury Square, kanskje i sitt helt eget syrom. Kanskje ville hun også treffe en soldat, gifte seg, og få en familie å sy vakre klær til? Lillian Wells møtte aldri soldaten sin. Men hun viet livet sitt til å perfeksjonere kunsten å lage klær, og arbeidet hennes var svært ettertraktet i sin tid. Både aristokratfamilier og kongelige verden rundt ville gjerne ikle seg tøyet hun laget, og hun ble kjent som «The Seamstress of Bloomsbury», syersken fra Bloomsbury. Etter syerskens eget ønske får mønstre og design fortsette å leve, gjennom dette merket. Det er noe å tenke på, når du tar med deg nye kjole ut på vift! Plaggene produseres i England, og er svært autentiske. Som vintage, bare nytt!

 

MISS L FIRE

Den London-baserte designeren Lynsey Hand har 15 år bak seg som skodesigner, er inspirert av 40- og 50-tallets Hollywood glamour.
Skoene hun lager er av høy kavalitet, nydelige detaljer, komfortable, og som sukkertøy for foten.
Alle skoene er "limited edition", og Miss L-Fire kommer med helt freshe og nye kolleksjoner to ganger i året. Så ser du noe du liker? Da må du handle raskt! Start din samling i dag!

 

HEART OF HAUTE

Heart of Haute har siden 2005 trofast produsert klær i vakre La Verne, California. De sier selv at deres fans er en herlig blanding av «adorable pinup girls, vintage fashion enthusiasts, trend setting fashion bloggers, 1950's bombshell babes, 1960's mod girls, mid-century and tiki lovers, 1940's classic dapper beauties, crazy cat ladies, and cute girls and sophisticated fashion forward women.» Som firma er de ikke bare opptatt av å produsere klær som ser flotte ut, de bryr seg om miljøet og de etiske problemstillingene rundt dagens klesbransje også. Klærne produseres under etiske forhold ikke langt fra firmaets kontor. Vi stiller oss bak dem når de sier at fornøyde ansatte er med på å føre til klær av høy kvalitet, og at fast fashion fører til mange problemer i verden. Som de selv sier: «Feel good about the articles of clothing in your closet. Dress yourself in the finest and most special things, for it's not only that YOU are worth it, but so is the world around you.»

 

BANNED APPAREL

Banned har vært i butikken vår i mange år. London-basert motehus med fokus på retro og alternativ mote. De skaper en perfekt balanse mellom det moderne og retro. Vi finner både klær og tilbehør hos Banned, og her kommer vår favorittgenser fra - nemlig Modern Love genseren.

 

VOODOO VIXEN

Et herlig motemerke inspirert av alt fra 20-tallet til 60-tallet. Voodoo Vixen blander pinup, retro og rockabilly med en dæsj glamour og skaper lekre kolleksjoner to ganger i året. Basert i London.