Fra sau til garn - en historie om Molly cardiganen

Fra sau til garn - en historie om Molly cardiganen

MOLLY BLIR TIL

Verdens vakreste cardigan (KLIKK HER) i tykk, varm ull fra England er et eventyr om bærekraft, sakte mote og skapelsen av et plagg du kan ha resten av livet. Du kan la det gå i arv i generasjoner, akkurat som bestemor fikk en jakke av sin mor. Det er vakkert, det er kortreist, det er tidløst og varig!
 

Sauer på jordet

Molly cardiganen  lages av en ull blandet på Masham og Blue Faced sauer fra Ur-Engelske saueraser. Ulla til disse sauene er både myk og utrolig holdbar.
Som jo er akkurat det vi ønsker oss av strikket ull.
Blant bønder som driver med ursau, er Louise og Martin. Palava besøkte gården deres i vakre Yorkshire Dales, der de har en gjeng med Masham sauer. Ulla til Masham sauen er lang og krøllete, og litt gyllen i fargen. Utrolig vakkert. Det barske klima som er i Yorkshire skaper en ull som tåler mye, perfekt når man lager ett plagg som skal vare - og vare.

  

Saueulla må gjennom flere prosesser på vei til noe vi gjenkjenner som garn vi kan strikke med. Ulla må vaskes, toves, børstes og toves i flere omganger til det ligner på hauger av myke marshmallows. Om ulla skal farges, så skjer det nå.

  

Nå kan garnet spinnes, og da er det klart for strikkefabrikken til Palava. Der skal designet forvandles til cardiganen, og de som styrer strikkemaskinene er noen skikkelige magikere. Ut kommer cardiganen stykke for stykke som så settes sammen i en prosess som heter "linking".

    

Så snart cardiganen har blitt "linket" går den gjennom en vask. Her er det ingen kjemikalier som brukes, bare vann. Å vaske cardiganen nå i lunkent vann gjør den myk og fluffy, akkurat som vi liker den. Alt som trengs nå er finpussing, som å sy på de fine tinnknappene som Lizzy har laget lokalt, og sy på merkelappen. Voila, så er cardiganen ferdig, og du kan få et plagg du kjenner hele produksjonsprosessen til.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert