Fra bananskall til cardigan!

Fra bananskall til cardigan!

Hvordan kan dette 👉       

                                       bli til dette?  👉 

Vi på Manillusion ønsker å tilby klær som er tidløse.

Ikke bare i snitt og stil, men i materialvalgene også. Målet vårt er å ha mer enn 50% bærekraftige materialer i plaggene. Og vi er på god vei. Flere av våre leverandører bytter nå ut mye av plasten med viskose, bomull, tencel (oppmalt eucalyptus), rayon, lin osv. Men ingen går så langt som JayLey! De lager nemlig klær av BANANSKALL (måtte bruke store bokstaver der gitt!).

Bananskall:

er et av de mest bærekraftige materialene på markedet, og har blitt brukt i Sørøst Asia i årevis. Der bruker man innsiden og utsiden av skallet for å produsere de mest lukseriøse og bærekraftige plaggene.

Står bananskall mot andre materialer der ute? Les videre og finn ut hvordan du kan spise bananer og bruke avfallet!

Når bananene høstes brukes stilkene som bananene henger på til å lage fiber, og man bruker også selve skallets utside og innside. De ulike delene lager ulike fibre. Blant annet er innsiden av bananskallene perfekte til å lage "banansilke". Fibrene bløtlegges og tørkes før de kan deles opp i de ulike fibrene - fra grovt til fint. Så spinnes garn som så fargelegges (også med naturlige midler) før de veves til stoffer og blir til vakre plagg. 

Høydepunkter:

bananskall er en superhelt i naturlige materialer - og er økologisk, kjemikaliefri, nedbrytbar, vegansk, "crueltyfree" og avgir nesten ingen karbon under produksjon.

Fikk du lyst på klær av bananskall? Se vår kolleksjon HER, som er blandet med kasjmir og rayon og er helt vidunderlig.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert