Sommerkroppen 2020 - er DU kroppen din, eller egenskapene dine?

Sommerkroppen 2020 - er DU kroppen din, eller egenskapene dine?

"Jeg ser ut som en stranda hval!"; sa kunden i prøverommet, der hun stod i en kjole i str. XS. Hun så helt fantastisk ut. Det sa vi ikke bare for å selge en kjole. Vi sa det fordi vi mente det av hele vårt hjerte. Andre kunder sa det. Men nei! «Magen min har bul på! Jeg ser merker etter BH’n min! Jeg ser ut som en stranda hval!». Koronakroppen kaller mange det nå, men egentlig er det bare en ny merkelapp på tempelet du bor i.

Hører du hvor feil dette blir? Er du klar over hvor skadelig det er å snakke så nedsettende om seg selv? Og at det er mennesker rundt deg som påvirkes av ditt syn på deg selv? Alt fra den lille jenta i barnevogna, barn som hører hva du sier, andre jenter og kvinner, og som påvirkes.

I butikker står det altså butikkvixens i alle størrelser, og på Manillusion er vi fra str. S til XXL, og vi synes virkelig at vi er fine som vi er. Vi jobber daglig med å bryte ned dårlige selvbilder, og å få kvinner til å elske kroppen sin. Når du snakker nedsettende om stor mage, valker, for store armer, at du er for gammel til sånne klær, eller hva som helst, så dømmer du samtidig oss som står der, og alle andre i samfunnet. Oss som er like store (eller små), som er like gamle eller eldre. Og da sier du at det IKKE er greit for meg å bruke en trang kjole fordi navlen synes, eller fordi jeg får valker på ryggen. Du sier at jeg ikke burde gå i det mønstret fordi jeg er for gammel. Du rakker ned på mitt livssyn og min glede over den kroppen og den alderen jeg har.

Kroppen din kan du velge om skal være ei rønne, eller et tempel. Jeg dyrker min og snakker pent til den, selv med valker, strekkmerker, tørr hud eller hva det nå enn er som kan plukkes på. Det viktige er at den kroppen du har er den du har – og den skal du bo i hele livet ditt. Det du sier til den blir den. Du blir det du sier. Og om du bare sier negative, slemme ting til kroppen din og deg selv, så blir kroppen negativ tilbake.

I 2016 var jeg og Stine med i kampanjen til Spiseforstyrrelsesforeningen; "Beyond Body", som lærte meg og alle som så den at vi er mer enn kroppen vår. Vi er alle fulle av egenskaper som definerer hvem vi er, og ingen av de begynner med kropp.

Slutt med «hvis bare». Elsk deg selv og bli glad i kroppen din. Start i dag!!

Husk at dette livet handler om nytelse og glede, og Carina Carlsen sier det på den aller beste måten i dette lille foredraget fra 2016 i nydelig sommerantrekk fra Manillusion, og ta til deg det viktige budskapet hennes! Vi har klær for alle! XS til 4Xl (noen til 5XL).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert