Du får fri frakt over 1500 kr ❤ Vi gir deg tidløs mote i små og store størrelser ❤ Levering 1-3 dager

Vi presenterer ny leverandør: Palava!

16.10.2019 3 minutter lesning

For bare noen små dager siden kom det en stor og fin pakke inn i butikken, og vi er skikkelig stolte og glade over å kunne meddele at det var vår aller første leveranse fra Palava! Vi er veldig spente på hva dere, kundene, kommer til å synes. Vi har nemlig gledet oss lenge, og nå er de første plaggene sluppet løs i butikken!

 

 

Palava har røtter langt tilbake, faktisk helt til 1854, og en familieeid butikk ved navn Strickland and Holt, i en liten by som heter Yarm on Tees. (Strickland and Holt står faktisk der fremdeles, om du skulle befinne deg i nærheten.) Palava fødtes her, først under navnet Poppy, på 70-tallet. Veien fram til det Palava vi ser i dag, har vært lang og interessant, virker det som. Men vi er veldig fornøyde med at de har landet akkurat der de er nå. Med en klassisk, fargerik, nostalgisk og eventyrlig estetikk, og hjertet skikkelig på rett plass. Hør bare her:

 

Det som først fanget interessen vår hos Palava, var printene, og fasongene. Men det er mer. Palava har en nydelig filosofi, og vi ser at de hele tiden strekker seg for å bli bedre. Ikke bare når det gjelder plaggene de produserer, men også effekten de har på menneskene og verden rundt seg. Det setter vi stor pris på! "Our stitches are strong, our shapes are classic and our prints are unique", sier de. Og det er jo akkurat det vi ønsker oss!

Palava ønsker ikke å være en del av et flyktig motebilde. De ønsker at plagget skal glede deg i dag, og om 20 år. For at det skal være mulig, må også plaggene holde en høy kvalitet. Og det lover de. Dessuten mener Palava at når plagget en gang har gjort nytten sin, etter at du, og kanskje enda noen til, har hatt mange gode stunder med det, så skal det ikke bidra til forsøpling av planeten. Derfor lages plaggene i økologisk bomull, lin og tencel, og rester etter klipp brukes til å lage tilbehør. Er restene for små til dette, havner de i små bunter som folk som syr eller er kreative på andre måter kan bruke.

 

 

Tencel anses for å være blant de mest miljøvennlige tilbudene i tekstilbransjen i dag, og har mottatt eu's europeiske pris for miljøet. Halvparten av Palavas kjoler lages i tencel. Økologisk bomull er langt bedre for miljøet enn vanlig bomull, da det ikke brukes kjemikalier, og man må forholde seg til strenge retningslinjer for vanning av avlingene. Allikevel, sier Palava, har man en vei å gå før bomullsproduksjon er 100% uskadelig for miljøet. Vi stoler på at de tar de nødvendige grep for å sette så små spor på miljøet som mulig.  Palava benytter også lin dyrket i Litauen. Les mer om Palavas materialer HER!.

 

 

Plaggene kommer i disse posene som kjennes ut som vanlig plast, men som slett ikke er det. Posene er nedbrytbare, og denne sesongen er Palavas første som er 100% plastfri. Vi vet de har jobbet lenge med å få til dette, og nå er det på plass. Flott, ikke sant?

 

Ellers er det verdt å nevne at kjolene produseres i utkanten av London, på en liten, familiedrevet fabrikk. Balbir og broren hans Satnam står for klippingen, og med seg har de et dyktig team som syr plaggene sammen. Strikkeplaggene produseres i Tyrkia, hvor bomullen også dyrkes. Palava holder tett kontakt med fabrikken der. Du kan lese mer om de etiske retningslinjene til Palava HER

 

Vi på Manillusion tror at det å investere i tidløse plagg av høy kvalitet er miljøvennlig. Vi tror på å hoppe av fast-fashion-mølla, og istedenfor legge pengene i plagg du kan være glad i lenge, og ta godt vare på dem. Vi tror også at det merkes når produsentene legger ned kreativitet og glede i produktene sine, og at det merkes når disse plaggene er produsert under gode forhold. Og så er vi vilt begeistret for nostalgi og farger. Så er det rart vi er begeistret over å ha Palava med på laget? De første plaggene er hengt opp allerede i dag, og resten følger snart etter. Om ikke lenge er alt sammen på plass i nettbutikken også. Nå er vi bare spent på hva du tenker. Synes du ikke det høres bra ut, og ser vakkert ut også? Kom gjerne innom butikken om du kan, og prøv en kjole eller to! 

 


Skriv en kommentar

Kommentarer vil gås gjennom før de vises