Alle kropper er sommerkropper

Alle kropper er sommerkropper

Vi på Manillusion snakker med folk om kropp og klær hver eneste dag. Det er lidenskapen vår, og stort sett er det en veldig positiv opplevelse for oss. Allikevel kan vi ikke unngå å legge merke til at det er mange der ute som har et vanskelig og trist forhold til kroppen sin, og det blir ekstra fremtredende nå som badesesongen er i full sving. Det blir vi lei oss av! Og tro ikke at det er så enkelt som at folk bare føler seg for tjukke til å gå på stranda i badetøy. Hadde det enda vært så ukomplisert.
Nei, folk med alle slags kropper, alle slags fasonger og aldre føler det er noe i veien med kroppen, spesielt når den skal ut i offentligheten med lite klær på. Så de gruer seg. De gruer seg til å ta med den kroppen på stranda. Noen lar kanskje også være. Men hør her: Når innehavere av ALLE slags kropper ser for seg at noe er galt med dem, da kan man begynne å lure. Kan det faktisk tenkes at feilen ikke ligger i kroppene, men et helt annet sted? 
 
Vi tror det. Vi tror ikke det er noe som helst i veien med kroppene. Vi tror alle kropper er bikinikropper og strandkropper og sommerkropper. Vi tror derimot det er noe riv ruskende galt med maskineriet som forteller oss at kroppen er problemet. 
Vi jobber hardt med å fylle butikken vår med plagg som skal få folk til å føle seg vel, og som skal passe så mange som mulig. Badetøy også. Og vi har tatt et helt bevisst valg om å hoppe elegant over hold-in og push-up og denslags til stranda. Flatterende, gjerne. Men skvis-inn? Nei takk. Flatterende er ikke ensbetydende med å få en kropp til å fremstå så liten som mulig, eller så lik en fasong den ikke er som mulig.
Gullbikini er topp
For saken er jo at man bor i den kroppen man bor i. Det er den kroppen du våkner i som er fartøyet du skal reise rundt i. Fartøyet er riktignok i endring hele tiden, sånn er livet,  men vil du dra på stranda i dag, må du dra dit i den kroppen du våknet med i dag. Og vet du hva? Det synes vi du skal gjøre. Vi backer deg! Og trenger du badetøy og en peptalk ansikt til ansikt, er du hjertelig velkommen innom butikken!

Her er våre tips til deg som sliter med sommerkroppen:
  • Vi vet det ikke er så enkelt, og at ingenting egentlig hadde vært noe problem hvis det gikk an å bare gi blanke i alt som var vanskelig, men det går an å prøve allikevel: Prøv å gi blanke! Du trenger ikke å elske kroppen du bor i. Det holder at dere tåler hverandre!
  • Avfølg kontoer på instagram som ikke får deg til å føle deg vel. Let etter kontoer som får deg til å føle deg bra, og følg dem istedenfor. Det samme gjelder blader, serier og annen input. Vår favoritt-kropsspositivist er Carina, aka @fetmenfattet . Finn henne på instagram! Hun har perspektivet til en tjukk person, men er flink til å inkludere andre kropper også. 
  • Skaff badetøy i riktig størrelse, som passer, og som du trives i. Hvis du ikke klarer å trives i badetøy, finn badetøy du ihvertfall synes er kult og fint.
  • Kvitt deg med ting som ikke passer
  • Prøv å ikke snakk stygt om egen kropp. Husk at når du påpeker "feil" på deg selv, kan det gjøre andre selvbevisste også.
  • Hvis noen snakker stygt om kroppen sin og det føles dårlig, si i fra, på en pen måte, så klart. Kanskje passer det å si noe sånt som: "Jeg blir litt nedfor når du sier sånt, jeg.  Synes det er nok kroppspress allerede. Kan vi ikke snakke om noe mer interessant? Gleder du deg til neste sesong av Stranger Things, eller synes du det er nok nå?" 💖

 

 

Alle badedraktene på bildene finnes i nettbutikken vår, og i butikken i Markveien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert