Serier som inspirerer: Mad Men!

Serier som inspirerer: Mad Men!

Vi som elsker stil fra gamle dager og svunne tider er alltid på utkikk etter nye måter å bli inspirert på. Og siden vi ikke kan sette oss på et tog og reise bakover i tid (ennå!), så finner vi andre måter å reise i tiden på. TV-serier er en av våre favorittmetoder. Vi tenkte å dele våre favoritter i denne innleggsserien som vi har kalt «Serier som inspirerer». Og om du har et tips til en serie som inspirerer deg,  så si fra til oss, da vel!

 

Navn på serie: Mad Men

Tidsepoke(r): 60-tallet.

Produsert: 2007 – 2015

Antall sesonger i skrivende stund: 7

Handling: Handlingen foregår i et reklamebyrå i New York, og tar for seg livene til menneskene som er tilknyttet firmaet.

Vi elsker den for: Det er høy forekomst av stilsikre kvinner i Mad Men. Vi er spesielt begeistret for Betty Draper og Joan Harris, men vi lar oss også begeistre av alle de andre kvinnene som kommer og går i serien. Vi blir aldri lei av å se Joan vrikke seg fram mellom kontorpulter og  kaffekopper. Om du noen gang har lurt på hvorfor kjolene som kalles «wiggle dresses» kalles nettopp det, så ta en titt på Joan når hun er på jobb! Vi elsker disse åletrange plaggene, og vi elsker at det er mulig å få tak i dem i deilig stretch i våre dager. 

Betty er en helt annen type kvinne enn Joan. Kan det faktisk tenkes at hun er dronningen av swingkjoler? Og dessuten: Opp med hånda den som føler seg inspirert til å investere i en stor, luftig, glamorøs morgenkåpe a la Betty Draper, ta den på og ta knekken på minst én flaske vin sammen med en venninne? Morgenkåpen fikser vi, drikkevarene får du står for selv.  Peggy Olson er også en favoritt hos oss. Vi storkoste oss med å se henne skifte look gjennom sesongene. Vi blir ikke enige med oss selv om hvilken frisyre vi likte best på henne – hva tenker du? Kanskje lar vi hestehale med lugg gå av med seieren, men vi er jammen ikke sikre.

 

mad-men-season-5-promos

 

 

Se den hvis:

  • Du elsker 60-tallet, i perioden før miniskjørtene og flower power tok over for fullt.
  • Du synes det er greit å bli minnet på at det slett ikke er lenge siden at vi levde i en verden med et ganske annet kvinnesyn enn nå, og at selv om vi fremdeles har en lang vei å gå, så har mye skjedd siden mødrene våre var små.
  • Du ikke nettopp har sluttet å røyke. Selv den mest ihuga ikkerøyker kan komme til å kjenne litt på røyksuget etter noen episoder med Mad Men. Det røykes og drikkes til alle døgnets tider, og det er fælt og sjarmerende på en gang.
  • Du liker kjoler. Og du er jo her, på bloggen vår, så det gjetter vi på at du gjør!

 

mad men cast

 

Hvis du føler deg inspirert, vil vi gjerne hjelpe deg med å dresse deg opp i beste Mad Men-stil. Enten du er en Betty, en Joan eller en Peggy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert