Årets julevinduer på Manillusion vant 1. premie!!

Årets julevinduer på Manillusion vant 1. premie!!

Vi vant årets julevindu!

Juryen vandret rundt på hele Grunerløkka en kald desemberdag, og tittet på alle butikkenes vindusutstillinger. Kriterier i vurderingene er;

Originaltet - Helet- Julefaktor - her skåret vi topp poeng hele veien og gikk altså av med 1. premien. Herreminhatt så stas!!

 

Hvordan vi fant tema

Vi bestilte juleklær i sommer, mens det var sol og iskrem og lyse kvelder. 
I år viste vi tidlig at vi skulle få inn klær med Queen Elizabeth corgi og London tema, i forbindelse med 70-års jubileumet. Så vi ville lage en honnør til henne, og til vår egen skøytedronning Sonja Henie. Skjøytedronningen Sonja vant gull i 3 OL i kunstløp, ble filmstjerne i Hollywood på 30 og 40-tallet og var stor kjendis i hele verden.

Begge er i tråd med retro mote fra 30-70-tallet som vi har i butikken. Vår egen Ida har tegnet og designet vinduene, og vi har brukt det masse av ting vi hadde fra før av, i tillegg til nye klær som ser ut som de kommer fra "den tiden".

Vår egen Ida designet vinduene, og vi fartet rundt hele byen for å finne alle elementene. På Maxbo ba vi om 4 meter hønsenetting, og på Rusta gråt vi oss til en ødelagt og aller siste rull med tapet. Vi har spart på esker gjennom hele året for å lage julegaver både inne i butikken og til vinduet.

Begge dronningene har gått ut av historien, men vil for alltid leve i våre hjerter. 

 

Vindu nr. 1: Is-dronningen Sonja Henie.

      

 

Sonja-vinduet er veldig Winter Wonderland, med is, snøkrystaller og snø. Midt i står Sonia i kjole, fuskepels, votter og pensko. Gulvet er bygd opp av hønsenetting (!) og kledd med hvitt stoff og bomull for snø-effekt. Vi har et juletre med skøyteben stikkende ut for humor, og et roterende display med åpne hvite gaveesker fylt av tilbehør og et bilde med Sonja Henie. Gardinen bak gir illusjon av at hun er ute. Alt av klær og tilbehør finner du i nettbutikken, til og med sølvskoene. 

Gøy når unger går forbi og roper ELSA! Vi har alle våre referanser, og vi ser Frost i dette med barneøynene våre.

 

Vindu nr. 2 - Dronning Elizabeth

  

    

Dronning Elizabeth vinduet har 2 versjoner av henne. En offisiell med pen kjole, tiara og sash med brosjer. Hun har ring på fingeren og holder boka si: "how to celebrate christmas like a queen". Selvfølgelig har hun en liten håndveske på armen. Vi vet jo at hun hadde sandwicher i den, så hun ikke ble sulten. Den andre er dronningen på slottet Balmoral i Skottland, som lufter corgien sin, i skotskrutet skjørt og jakke. Vi har bilder av alle ansatte som små nissegnomer på veggene, og gruppebilder på kommoden, i tillegg til inspirasjonsbildet av Dronningen med corgier. Lysekronen er pyntet med grankvister og sløyfer. Ute kan du høre Dronningens første juletale (om det ikke er for kaldt for høytaleren).

 

Julepyntet innside

Inne på Manillusion er det glitter og julepynt i alle kriker og kroker. Ta turen inn om du er i nærheten. Vi spiller vintage julemusikk og har tent kongerøkelse. Veldig koselig, synes vi selv. Ida har laget en skorstein som står over trappa vår, og julenissen har blitt til en julevixen. Ved siden av er juletreet vårt pyntet, og vi har til og med Manillusion-julekuler. Eddie er alltid med, selv om han - som dronningene - har gått ut av historien, men bor i hjertene våre.

Vi håper du som tråkker opp og ned gatene på Løkka liker vinduene våre, og alle de andre butikkene sine også. Det at vi har en årlig konkurranse gjør at vi skjerper oss og pynter ekstra fint. Gøy for alle!

Nå er det bare å begynne å tenke på neste år! Hmmmmmm.....

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert