Halloween inspirasjon

Halloween inspirasjon

 

Åh, deilige mørketid! Perfekt for gresskarsuppe, peiskos, tente lys, tv-serier og filmer og masse snop. Vi er svake for høst og Halloween her på Manillusion. Det er kanskje du også? Om du skal på stor Halloween-fest, så har vi noen tips til kostymer her. Men vi kan vel feire Halloween sånn helt for oss selv? Jeg elsker i alle fall å pynte hjemme.  Les videre, også håper jeg du blir inspirert til å kle deg med litt høstfarger, spindelvev, og nyte musikken og maten hjemme hos deg selv.

 

MUSIKKEN SETTER STEMNINGEN

Vi har begynt å stikke innom halloween-spillelista vår på spotify. Hvis du også vil stikke innom den litt, så finner du den HER. Forresten finner du oss som Manillusion på spotify, og vi har spillelister for enhver anledning, ikke bare Halloween. Det er disse vi hører på i butikken, så om du liker lyden av oss, så finner du musikken der!

 

FLAGGERMUS OG HEKS!

  

Toppen Maren har på seg heter Fly Away (kanskje heksa er på vei til Bloksberg?) 

Klikk her for Fly Away genseren.

Stine har på seg Spook genseren, som ved første øyenkast minner om en "Mariusgenser", men den har både gresskar og flaggermus og spøkelser. Under har Cara stylet genseren med cardiganen som matcher, og lillarutet blyantskjørt

KLIKK HER FOR ALT HALLOWEEN

IT’S ALL IN THE DETAILS

      mariana veske med spindelvev grønn  

 

  

Sort og oransje passer perfekt til mange av godsakene i butikken nå! Skjørt med pinuper som skjærer ut gresskar kanskje?  Oransje genser fra Mischief Made for eksempel!  Og mens vi snakker om gresskar: Se den hårblomsten da!  Eller hva med øredobber med vampyrtenner? Eller den perfekte brosjen? Om du går for festvesken til håndleddet med spindelvev, eller Spooky ryggvesken for hverdags - vi har det du trenger. Klikk her for alle våre Halloween tips! Både butikken og nettbutikken er full av stort og smått til deg som vil markere den spooky måneden, eller bare liker litt spooky estetikk sånn generelt. Kanskje en av disse godsakene faller i smak? Og om du er i nærheten, kom gjerne innom! Vi har halloweenpyntet butikken og alt!

 

DE GODE, GAMLE SKREKKFILMENE!

Vi elsker skrekk og gru. Ny skrekk og gru også (Looking at you, American Horror Story!), men kanskje særlig det gode gamle, det som var med å forme sjangeren til det det har blitt, lenge før det gikk an å  dataanimere en horde med levende døde eller skjære hodet av noen på film og få det til å se ekte ut.  En skrekk-musical vi alltid må se er Rocky Horror Picture Show! Den MÅ du se! Vi kunne ramset opp favoritter til kuene kommer hjem, men vi nøyer oss med disse tre denne gangen:

Si hva du vil om Plan 9 from outer space, fra 1959. Men den har jo Maila Nurmi som Vampira. Trenger vi si mer? For et ikon! Og om du vil kle deg ut som Vampira på Halloween, så har vi kjolen. Denne, pluss midtskill og bratte øyebryn, så er du i boks! Dessuten har du sikret deg kjole til nyttårsaften i samme slengen.

Eller en nydelig kaftankjole med gotisk mønster? Dramatisk og elegant og så komfortabel! Kjempefin til Halloween, og flott til festsesongen som er like rundt hjørnet! Kaftan er tidenes mest komfortable plagg, og vi vet jo alle at man er finest når man har det godt.

En helårskjole som er like fin til Halloween som til hverdag er Juno kjolen i striper. Har du et antrekk du vil "halloweenifisere"? Se hva Lise har gjort under her! En lekker og bittelitt skummel cape som passer over kjolen, buksa og blusen eller til o gmed kåpa. Fin om du vil være heks på Halloween, eller bare legge litt ekstra glamour til antrekket! Med kappe over er det fest! 

        

Nosferatu fra 1922 er en gammel film, men gudbedre, den har noen scener som får det til gå kaldt nedover ryggen. Denne stumfilmen har vært viktig for skrekkfilmen som sjanger, og den anses av mange for å være et ekspresjonistisk mesterverk. Så om du ennå ikke har sett den, anbefaler vi deg å gi den en sjanse! 

Glem ikke Hitchcock. Psycho fra 1960 er en klassiker, og den pushet grenser i sin tid. Det er en strålende film, og vi foreslår at du ser den først, og siden binger Bates Motel, serien altså, om du ikke allerede har gjort det. Det er også noen gode antrekk å spotte i denne filmen, dersom man er opptatt av denslags. Og det er vi jo.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert