Guide: Slik holder du varmen i vinterkulda

Guide: Slik holder du varmen i vinterkulda

Vintertips fra oss til deg!

Det er ingen grunn til å ofre elegansen selv om det er kaldt i lufta! Det er mange ting vi kan hjelpe deg med i den kalde årstiden, og et par ting du må klare selv. Blant tingene du må fikse uten oss, finner du: Lære å strikke ullsokker (eller ringe en som kan), koke god kakao, skaffe tørr ved og komme deg opp om morgenen så du får utnyttet dagslyset. Blant tingene vi kan hjelpe deg med, er:

 

MYK ULL

Hvis du har fulgt oss en stund eller vært innom oss i butikken, så har du garantert sett oss vimse rundt i cardigans fra Emmy. Vi har dem i mange farger alle sammen. Og det er hovedsakelig fordi de fungerer flott med stilen vår, og fordi de er varme. Mange leverandører lager fine vintageinspirerte cardigans. Men ikke mange lager dem i 100% ull. Det gjør Emmy! De luner godt, og de klør ikke. 

Maren har på seg en lyseblå variant. Som du ser passer lengden og snittet på cardiganen flott til kjolen hennes!

 

TIPS!

Bytt ut knappene i din Emmy-cardigan for å få personlig preg på den. Maren liker å bytte ut knappene på sine med knapper hun har arvet av bestemoren sin. Koselig, ikke sant?

 

I år har vi endelig fått tak på noe vi har ønsket oss lenge, strikkevester i ull! De er kanskje spesielt fine til skjorte og bukse, sånn som Mary Ann har her, men fungerer også godt til til skjørt og kjole. De varmer akkurat der det er viktigst, på overkroppen. Og hvis det blir litt trangt i jakkeermene med en hel strikkecardigan under, så er vest løsningen!

De klassiske Breton-gensererne var egentlig sommerstrikk, ment for kjølige sommernetter. Men de fungerer flott om vinteren også. Myke, lette og varme.

 

VARM FRA TOPP TIL TÅ

 

På de aller kaldeste dagene er det ingenting annet enn ull fra topp til tå som gjelder. Vår go-to når kulda setter inn for fullt, er strikkekjolene fra Emmy. De er så varme! Nostalgiske og pene er de også. Ulla er så myk at den ikke klør, selv om du har den rett på huden. Vi liker å ha underkjole under allikevel, bare så den faller litt penere, og ikke blir så elektrisk mot ullstrømpebuksa, men det er ingen nødvendighet. 

 

TIPS

Ull er lett å holde rent også. Vi henger ullkjolene våre ut til lufting over natta etter bruk, og slik kan vi tøye det ganske langt før vi trenger å vaske dem. Det anbefaler vi at du gjør også!

 

For dager hvor det holder med en litt mindre ullprosent, har vi for eksempel denne skatten av en kjole. Pen med cardigan over, eller en høyhalset genser under. 

 

TIPS!

Med en høyhalset genser forvandler du sommerkjolen til vinterkjole på et blunk. Vi har oppdaget at dette fungerer med nesten alle kjoler! 

 

Todelt er også en mulighet. Her har Lise på seg Knitty Gritty strikkeskjørt og Screen Siren cardigan. Screen Siren er litt lengre enn de andre cardiganene våre, og har en skikkelig Dior New Look-shwung over seg. Helt nydelig, også til kjoler. Ellers kan vi melde om at dette antrekket er noe av det mykeste og deiligste vi har prøvd. 

TIPS!

Lise har knytt seg en turban av et sjal, istendefor å ta på seg lue. Det er varmt og godt, og elegant også! Fest med hårspenner rundt kanten, så er du sikker på at det sitter!


ISOLASJON UNDER SKJØRTET

Kanskje har du hørt vår egen Lise si at tyllskjørt er helsetrøye for pin-ups. Hun har helt rett i det! Et tyllskjørt rommer massevis av luft, og luner godt på kalde dager.

 

Her demonstrerer Stine et hverdagslekkert antrekk med vintertyll. Hun har på seg Marilyn-kjole, og selvsagt cardigan fra Emmy


Her viser Lise hva hun har under kjolen. Underkjole, og tyll!

 

VARM VINTERGLAM

Vi har, som vanlig mange fine kåper på lager. Pearl-kåpen er en storfavoritt hos oss, og denne vinteren kommer den i klassisk sort med rødbrun fuskepels. Kraven kan legges ned så den varmer over skuldrene, eller kneppes opp som Stine viser under her, så den varmer halsen ekstra godt. 


 

TIPS!
Velg en størrelse opp i yttertøy, slik at du får plass til noen lag med klær under. Synes du det går på bekostning av fasongen på kåpen, kan det hjelpe med et belte. Vi synes Pearl-kåpen er veldig lekker med belte i midjen!
 

Dette dramatiske drømmeplagget er en cape, foret med myk leopard. Den kan vrenges, og brukes begge veier. I høst brukte Maren denne masse, og nå henger den i gangen hennes og venter på de ekstra kalde dagene. Da skal hun slenge den utenpå kåpen! Den er skikkelig tung og myk, og skal nok varme godt i vinter. 

 

TIPS!
Lise liker å reise, og har på seg cape når hun skal ut og fly eller reise langt med tog. Da har hun alltid tilgang på yndlingspleddet sitt, og kan tulle seg godt inn når hun får lyst til å ta seg en lur. 

 

 

VARMT TILBEHØR


Vi sørger alltid for å ha et utvalg luer, skjerf og hansker. Det er jo sånt man alltid har bruk for! Dette settet er også årets gavetips fra oss. Antrekket ser så innmari gjennomtenkt og elegant ut når tilbehøret matcher!

 

Disse vinterhanskene har mobilfingre, så du kan finne låta du trenger på spotify uten å fryse hendene blå. 

 

Etter at vi la disse skjerfene ut i butikken, har vi merket litt ekstra nostalgi fra de av kundene våre som har opplevd 40 og 50-tallet. Det virker nemlig som om veldig mange av dem hadde sånne skjerf som dette på den tiden. For dem blant oss som er ute etter en troverdig vintagelook, er disse midt i blinken! Også supert for folk som bare ikke vil fryse i halsen.

ET EKSTRA LAG

Vi bruker underkjole hele året, vi synes nemlig at klærne faller penere da. Men når det er kaldt, er det ekstra digg med et ekstra lag! Også lurt vi hvis du har ull som klør, som du ikke vil ha rett på kroppen.

 

TIPS!
Underkjole er også ypperlig nattøy,  loungewear, eller sofaantrekk da, som vi kaller det. Når du kommer hjem er det bare å kaste kjolen, og vips, så er du klar for å slappe av i godstolen. Eventuelt kan du jo ta en morgenkåpe over, hvis du er kald. 
Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen vinterantrekk, til deg selv, eller til noen andre. Slå på tråden, send en melding, eller kom innom!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert