Kjærlighetsmåneden februar.

Kjærlighetsmåneden februar.

Kjærlighetsmåneden

Februar altså. Valentines, Manillusion feirer 9 år på Løkka, og siden det er skuddår, så kan damer fri til mennene sine.

 

Valentines

Det er Valentines Day i dag. Norge har omfavnet den amerikanske tradisjonen med å feire kjærligheten. Vi går på date, vi damer får gaver av kjæresten, og vi gir og får kjærlighetserklæringer på glossy kort fra kjente og ukjente.

Tradisjonen oppstod faktisk for lenge lenge siden, og har mange forklaringer. Her er et par av de. En er på slutten av 1500-tallet. I følge folketroen den gang startet fuglene parringen 14. februar. En annen er St. Valentin som satt i romersk fengsel, og viet soldater som ikke fikk gifte seg. Han døde 14.2.269. Det er mange myter rundt Valentines, men sikkert er det at tradisjonen for sjokolade, roser og kort er sterk. Om du feirer eller ikke, er opp til deg. Vi har i allefall kjoler og mer for daten i kveld, om du skulle ha lyst på noe nytt.

Minibursdag for butikken

Manillusion har også en kjærlighetsdag i dag, siden vi åpnet første Løkka-butikken vår 14.2.2011. Vi elsker livet på Løkka, og alle våre lokale kunder og butikknaboer. Her er bilder fra åpningsdagen i 2011. Var du der? Husker du da vi kom til Løkka? Og for en forandring vi har gjennomgått siden!

Butikkdisken i 2011 Grunersgate butikken i 2011

Maia, Robert og Lise

Skuddårsfrieri

Det er altså skuddår i år, og er du giftesyk, men blir ikke fridd til? Da kan du ta saken i egne hender og fri selv! I følge tradisjonen kan kvinnen fri til mannen sin på skuddårsdagen. Dette kom til som en avtale mellom to helgener i Irland på 400-tallet. St. Bridget og St. Patrick. Om han sier nei, må han gi 12 par hansker i oppreisning, slik at hun kan skjule at hun ikke er forlovet. Vi har hansker på Manillusion, men kanskje ikke nok til 12 par. 

Lise (som eier og driver Manillusion) gjorde nettopp dette for 4 år siden. Da hadde hun vært kjæreste og samboer med Robert i 16 år (!!!). Det må være lov å bli utålmodig da. Så Lise sendte faktisk en SMS til Robert og skrev: "I dag er det skuddårsdag, og jeg har lov til å fri. Vil du gifte deg med meg? Jeg elsker deg like mye som salt på maten!" Hele dagen gikk, uten at hun fikk svar. Da han kom hjem, og de spiste middag, måtte hun jo spørre om han hadde fått SMS`en? Joda, det hadde han. Han hadde søkt opp om det stemte at hun kunne fri, og han hadde jo ikke lyst til at hun skulle gå med hansker hele tiden. Så JA, da får vi gifte oss. Hahahaha! 

Lise og Robert giftet seg 1. juli 2016

Her er et bilde fra selve bryllupsdagen, som var 1. juli 2016. Det var en vakker dag, og kun forlovere og datteren til Lise var der. Vi tok trikken til Tinghuset, og gikk derifra til Festningen for lunsj. Alle valgte selv hva de ville spise, og det var Fish & Chips :) Så dro de rett på bryllupshelg til Budapest. Helt riktig og passende for Lise og Robert. Se som de stråler. Lise har på seg en vintage kjole, men bolerojakke, strømper og veske fra Manillusion. Brudebuketten er peoner, som er favorittblomsten til Lise. 

Så - har du en kjærlighetshistorie? Vi vil gjerne høre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert