GUIDE: Bærekraftig vintageinspirert mote hos Manillusion

GUIDE: Bærekraftig vintageinspirert mote hos Manillusion

Vintage snitt på klær - men moderne verdier. Ja takk! 

1. april lanserer vi bærekraftige nyheter på vår "Fancy Friday" i butikken.

Vi elsker vintageinspirerte plagg, og selv om vi har en forkjærlighet for 50-tallet, så får vi hjertebank av alt fra 20-tallet til 80-tallet. Mye av vintagemoten er laget av polyester og stive stoffer uten stretch. Og ofte er det kun i få og små størrelser. Det er ikke noe for oss, for vi synes alle fortjener fine klær, uansett størrelse. 

Vi tilbyr nydelig etisk produsert mote i vintagestil fra rene bærekraft-merker som Palava og Sugarhill Brighton. Disse har hele produksjonen totalt plastfritt!! Til og med innpakingen er nedbrytbar, stoffene er økologisk bomull, hemp, ecovero viskose og tencel. Knapper lager de i caruzonøtt! De vet hvor materialet dyrkes, hvordan de blandes, printes og klippes. Ja, de vet HVEM som har gjort det også. Det er gull! Vi digger det - og håper DU digger det også.

 

En annen super nyhet er at det største merket i butikken, nemlig Collectif London, nå skrus mer og mer i bærekraftig retning. Vi lanserer nå en kolleksjon laget på Leipzig Ecovero viskose.

 

Felles for materialene er at de bruker mindre kjemikalier og vann i produksjonen - og de gjenbruker dette. 

Les  GUIDEN  vår om hvordan du kan ta vare på klærne dine. Og  GUIDEN  om hvorfor du trenger en vaskepose.

Og viktigst - når du investerer i plagg fra små motehus, så får du plagg som ikke er masseprodusert - ei heller massesolgt. Vi som butikk kjøper heller ikke mer enn vi kan selge. Slik minsker overskudd av klær i verden. Og om DU og JEG som forbrukere har klærne våre lenger og tar bedre vare på de, så bidrar vi til bedre klima.

Jeg oppfordrer deg også til å lese  GUIDEN  vår om hvordan du velger rett størrelse. Hvis vi kan redusere antall returer pga. feil størrelse, så reduserer vi miljøtrykket vårt. Du kan også chatte med oss direkte i butikkens åpningstid, så måler og synser vi for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke ble publisert. Påkrevde felt er merket med *

Obs at kommentarer må godkjennes før de blir publisert